Psychosomatische therapie

Psychosomatische therapie is een lichaamsgerichte therapie, waarbij de therapeut klachten en/of problemen behandelt in het bewegend functioneren. Deze klachten zijn van oorsprong vaak psychische reacties die zich uiten via het lichaam. Door middel van het beïnvloeden van de relatie tussen het bewegend functioneren en het psychisch functioneren kan de fysiotherapeut u helpen te herstellen van, dan wel te leren omgaan met uw klachten.

Psychosomatische fysiotherapie richt zich onder andere op stressbegeleiding, onbegrepen chronische vermoeidheid of pijn, overspannenheid, burnout en arbeidsgerelateerde klachten.

Emotionele begeleiding is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Ook gedragsmatige interventies, adem- en ontspanningsoefeningen, specifieke gespreksvaardigheden en oefeningen gericht op lichaamsbewustwording en bewegingsexpressie zijn mogelijk onderdeel van het behandelplan.
Wanneer u leert uw eigen vermogen tot herstel te ontwikkelen, zult u beter in staat zijn om uw klachten zelf aan te pakken en leert u de kwaliteit van uw leven te vergroten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yoke Albers.