Sportfysiotherapie

Waar algemene fysiotherapeuten hun patiƫnten behandelen om weer de algemeen dagelijkse handelingen te kunnen verrichten, gaan sportfysiotherapeuten vaak een stap verder. Zo helpen zij fanatieke sporters herstellen tot op het oorspronkelijke sportniveau of helpen zij u weer de tennisbaan op en neer te rennen.

Niet alleen ambitieuze sporters kunnen terecht bij de sportfysiotherapeut. Ook voor sporten tijdens de zwangerschap, voor het opbouwen en onderhouden van u conditie, of wanneer u gehandicapt of chronisch ziek bent, kunt u bij de sportfysiotherapeut terecht voor deskundig advies en een gerichte behandeling. Daarnaast kan de sportfysiotherapeut u helpen om na een operatie goed te herstellen en uw ambities in de sport weer voort te zetten.

Kortom, welke sport u ook beoefent of op welk niveau, of u nu jong of oud bent, u bent graag in beweging en dat wil de sportfysiotherapeut samen met u zo houden!

De meeste klachten waarmee men naar de sportfysiotherapeut gaat, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. De therapeut zal u hierbij adviseren over een juiste bewegingstechniek, passende bij uw lichaamsbouw en fysieke mogelijkheden.
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol op het gebied van preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport als hobby of beroep heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Stoop.